Dobbeltgængeri

af Uffe Jerner 8. december 2011

10

En morgen for et par år siden, da jeg kom kørende på Farummotorvejen, fik jeg pludselig øje på en af mine gamle studiekammerater i en bil, der flettede ind fra en tilkørsel. For sjovs skyld lagde mig bagved et stykke tid for at overbevise mig om, at jeg ikke tog fejl. Der var ingen tvivl. Nogle dage senere så jeg ham igen, og møderne på motorvejen fortsatte med jævne mellemrum, uden at han vist på noget tidspunkt lagde mærke til mig. Så skete det en dag, at vi tilfældigvis kørte ind på den samme benzintank, og han stod ud af bilen. Det var ikke ham.

En anden gang kom jeg ud fra den bygning, hvor jeg arbejdede, og fik øje på en fyr, som jeg et øjeblik troede var en fra it-afdelingen. Han var bare ti år ældre og tyve kilo tungere end sidst, jeg havde set ham, og det var få dage siden. Medmindre han havde været utrolig hård ved sig selv, kunne det altså ikke være ham.

I går midt på Rådhuspladsen kom en vildfremmed kvinde op på siden af mig og spurgte skælmsk og med et stort smil, om jeg var ved at være færdig med julegaveindkøbene. Først troede jeg bare, at det var et udslag af den almindelige julegalskab, men efter en absurd ordveksling viste det sig, at hun mente, at vi kendte hinanden fra Randers. Indtil jeg oplyste, at jeg kun har været i Randers én gang i mit liv, og da var jeg otte år gammel.

Men somme tider er der bare ikke noget at gøre.

En skønne dag, da jeg sejlede med Hundested-Rørvig-færgen, lagde jeg mærke til to fyre, der sad og hviskede sammen, mens de nikkede i retning af mig. Efter et stykke tid kom de hen til mig, og den ene af dem spurgte: ’Er det ikke dig med dyrene, ham dér, der tegner i fjernsynet …?’ Efterhånden gik det op for mig, at de troede, at jeg var Jens Olesen. Det benægtede jeg, men de blev ved, og jeg stod fast på, at jeg ikke var Jens Olesen. ’Lad nu bare være,’ sagde den anden, ’det er sgu da dig, det kan vi da se.’ Til sidst løb mit gode hjerte af med mig, og for ligesom at komme dem en anelse i møde fortalte jeg, at jeg en enkelt gang tilfældigvis havde truffet Jens Olesen, men i øvrigt havde vi ikke noget med hinanden at gøre.

’Ja ja,’ sagde den første og så på mig med et smørret grin, der tydeligt signalerede, at ham skulle jeg ikke tro, at jeg kunne løbe om hjørner med, ’den er go’ med dig!’

Så opgav jeg.

Der er 6 kommentarer:

 1. 8. december 2011Uden Relevans skriver:

  I ligner da også hinanden.

  Eller i har samme briller?

 2. 8. december 2011Uffe Jerner skriver:

  O.k., måske er der en vis lighed – hvis du tager brillerne af.

 3. 9. december 2011Preben Carlsen skriver:

  Uffe Jerner = Jens Olesen

  …som i…

  Bitterfissen Bethany = B.S. Christiansen

  ???

  ;-)

 4. 9. december 2011Uffe Jerner skriver:

  ???

 5. 14. december 2011regitze skriver:

  jeg håber sådan, at historien om Roald Amundsen et al kommer til jul.

 6. 14. december 2011Uffe Jerner skriver:

  Nu må vi se :-)

Skriv en kommentar: