Pist forsvundne danskere

af Uffe Jerner 4. november 2011

Borte med blæsten

Lige nu sidder du ikke på din arbejdsplads og læser denne blog, og jeg sidder ikke på mit kontor og skriver den. Vi er her slet ikke. Det er også meget muligt, at det ikke bliver noget særlig godt indlæg, men det betyder ikke så meget, for du læser det jo alligevel ikke. I hvert fald ikke på dit arbejde og ikke lige nu.

Fredag eftermiddag er der ingen, der er på arbejde.

– Han er her ikke i øjeblikket, bliver der sagt, når man ringer. Nej, han er der ikke, for han er taget op i sit sommerhus i Hornbæk.

– Han kan ikke komme til telefonen lige nu. Nej, for han står og svinger med en putter ved ottende hul oppe på golfbanen i Søllerød.

– Han sidder i møde. Ja, hvis man kan kalde det et møde, når man sidder og spiser frokost med sin kone på Meyers Deli i Magasins kælder på Kongens Nytorv, mens man planlægger weekendens indkøb til gæster.

Jeg tænker selvfølgelig ikke på dem, der står i forretning, for de er netop nødt til at være der til at betjene alle dem, der er gået tidligt hjem. Her er stof til en længere afhandling om arbejdsrelateret stress i et fritidssamfund, men da det er fredag, endte det med kun at blive en notits.

Der er 2 kommentarer:

 1. 13. november 2011Laila Pedersen skriver:

  Det pudsige ved den moderne stress er, at den altid rammer de mennesker, som selv har planlagt at få den!

  Den danske jul eller bare december er helt fantastisk ift. stress. Man oplever mange mennesker der stresser rundt for at gøre klar til at hygge sig ( jf. planlagt hygge! ) d. 23 og 24 og fuck, så er det jo også lige nytårsaften!

  Og så sidder de mennesker der bare er ked af ikke at være en del af gamet – de hjemløse, de uden familie, de indlagte på psykiatrisk etc. Mennesker der til daglig faktisk ligger under for en reel og ikke selvvalgt stress, hvadenten det drejer sig om at, kunne klare sig på gade i kulden, at være ensom eller palle alene hver evig eneste dag eller de sindsslidende, hvor stress er deres sygdom og daglige kamp.

  Det er et besynderligt dobbeltsamfund vi har herhjemme, synes jeg – groft sagt, altså. Men én ting kan vi da blive enige om; vi er alle stressede idag:-)

 2. 13. november 2011Uffe Jerner skriver:

  Du har ret i, at det er foruroligende, at man kan få stress i sine bestræbelser på at have det hyggeligt …

Skriv en kommentar: