En kort afbrydelse

af Uffe Jerner 30. oktober 2011

Atju

Det er en fin restaurant, og selv om der er mange gæster, er her næsten tyst. To tjenere cirkulerer lydløst rundt mellem bordene og bliver på skift opslugt og udklækket af en svingdør bagest i lokalet. Der føres lavmælte samtaler, og det er ikke muligt for mig at høre, hvad der bliver sagt ved bordet ved siden af mit, selv om der er mindre end en meter imellem bordene.

Uden grund går samtalen pludselig i stå samtidig ved alle borde, og der bliver fuldstændig stille i restauranten. End ikke lyden af knive og gafler, der nu og da rammer tallerkner, bryder stilheden. Som på tælling holder alle tilfældigvis en pause i spisningen.

Så er der en af gæsterne, der nyser. Ikke et almindeligt nys, men et ubehersket nys, der lyder som en mellemting mellem et spontant latteranfald og et hjerteskærende angstskrig. Ved et af bordene sidder en ung kvinde i selskabskjole mellem tre andre personer og snapper efter vejret. Så kaster hun hovedet bagover og nyser én gang til, denne gang endnu mere gennemtrængende og hæmningsløst end første gang. Ingen af gæsterne ved de andre borde lader sig mærke med noget.

Et øjeblik efter høres igen knive, gafler og summende stemmer.

Der er 4 kommentarer:

 1. 30. oktober 2011Marianne skriver:

  Det var dog en fantastisk evne du har til at se og fastholde fortællingen i små, simple hverdagsbegivenheder. Jeg glæder mig til at læse mere.

 2. 30. oktober 2011Uffe Jerner skriver:

  Tak! Du er meget velkommen.

 3. 31. oktober 2011Linse skriver:

  Kunne ikke være enig med Marianne. Har dog en lille anke: Teksten er grå og bliver derfor svag og svær at skille ad fra baggrunden. Mine øjne er ikke helt hvad de har været, så skal virkelig anstrenge dem når jeg læser din blog.

 4. 31. oktober 2011Uffe Jerner skriver:

  Tak, Linse. Somme tider lader man æstetikken vinde over funktionaliteten, og jeg har selv talt på knapper med hensyn farven på brødteksten. Nu hvor jeg har fået den første klage (som jeg dybest set er enig i), lover jeg at overveje at lave om på det :-)

Skriv en kommentar: