Møde med den herskende klasse

af Uffe Jerner 25. oktober 2011

Forsvind!

Endnu en indtagende, solrig eftermiddag med halvnøgne træer og døende blade i prægtige farver. Vi kører gennem Madames barndomsland i Holte, da hun insisterer på at blive sat af på en smal villavej for at tage billeder af kanoklubben, mens jeg venter i bilen. Når jeg siger smal vej, er det fordi der er så lidt plads, at jeg ser mig nødsaget til at køre op over kantstenen og lade to hjul hvile nænsomt på det yderste af fortovet for det tilfælde, at der skal dukke en anden bil op, som vil forbi. Da jeg har gjort det, ruller jeg vinduet ned og sætter mig til rette for at indsnuse den friske, kølige efterårsluft og nyde synet af de smukke, hvide palæer og feudalborge, der omgiver mig på alle sider.

Der går rundt regnet et minut, så bliver jeg brat revet ud af mine tanker af en dyb, snøvlende kvindestemme, der lyder som en vellykket imitation af Karen Blixens. Stemmens indehaver er da også omtrent gammel nok til at have gået i parallelklasse med baronessen, og selv om hun ikke bærer hat, besidder hun den samme selvbevidste myndighed. Den tøver hun ikke med at anvende, og jeg lytter til et indigneret foredrag om min formastelige parkering og krænkelse af den private ejendomsret, efterfulgt af omfattende beklagelser over det hærværk, jeg netop har forøvet mod hendes egenhændigt nyrevne grusfortov.

Fra min omgang med politivedtægter ved jeg, at jeg er i min gode ret og er et øjeblik fristet til at påpege hendes fejltagelse. Men jeg vælger ikke at sige noget. Orker det ikke. Nænner det ikke.

Jeg finder et andet fortov at holde på.

Endnu ingen kommentarer.

Skriv en kommentar: