Liget i bagagerummet

af Uffe Jerner 23. oktober 2011

Whodunit?

Jeg har set det utallige gange før, og i går skete det igen: bedst som jeg kommer kørende på en øde landevej, ser jeg en herresko ligge i vejsiden. Ikke et par, kun én sko, og igen må jeg spørge mig selv: hvordan er en enlig sko havnet dér, og hvor er den anden sko blevet af?

Man kan forestille sig, at to, eventuelt flere personer kommer kørende i en bil, og pludselig kommer en mandlig passager i tanker om, at skoene klemmer i en sådan grad, at det er uudholdeligt at have dem på så meget som et sekund længere.

Vedkommende affører sig herefter resolut den ene sko, ruller vinduet ned og kyler skoen ud. Den anden sko lider samme skæbne, men først et par kilometer længere henne, eftersom bilen er i bevægelse.

Det kan også være, at skoen tilhører en blaffer, som har stået i vejkanten og er blevet taget op af en forbipasserende bil. Beklageligvis er bilens fører så utålmodig, at han træder på speederen, så snart blafferen har stukket venstre ben ind i bilen og anbragt sig på sædet, men inden han har nået at få højre ben med sig og smækket døren i. Den pludselige acceleration får højre sko til at flyve af, og bilens fører er ikke indstillet på at vende om for at samle den op igen.

Jeg indrømmer, at begge situationer kan forekomme en anelse søgte. Men så er der kun én mulighed tilbage:

En person har af en eller anden grund besluttet sig for at gøre det af med en anden person. Efter at have slået vedkommende ihjel må morderen skaffe sig af med liget, hvilket ikke er helt enkelt. Der går en rum tid, før han bliver enig med sig selv om, hvad han vil stille op med sit offer, men omsider bestemmer han sig for at stoppe liget ind i bagagerummet på sin bil og køre langt ud på landet med det, hvor han har en flismaskine af prima kvalitet stående. I mellemtiden er rigor mortis uheldigvis indtruffet, så det ikke er muligt at bøje liget tilstrækkelig meget sammen til, at bagsmækken kan lukkes, og morderen må køre af sted i nattens mulm og mørke med ligets ben stikkende ud af bagagerummet. Han har ikke bemærket, at snørebåndet på offerets ene sko er gået op, og da bilen kører over et bump på landevejen, falder skoen af. Hvad morderen har tænkt, da han er nået frem til sit bestemmelsessted og har opdaget, at liget pludselig manglede en sko, kan man kun gisne om.

Det kan også være, at jeg bare ser for mange dårlige krimier i fjernsynet.

Endnu ingen kommentarer.

Skriv en kommentar: