En begravelse og fire buketter

af Uffe Jerner 21. oktober 2011

Blomsterstafet

Det begyndte med en begravelse. En nær slægtning var død, og Madame og jeg stod for administrationen af højtideligheden, der udløste en overdådig mængde af tilsendte bårebuketter. En af dem gjorde særligt indtryk. Den var fra en gammel ven og tidligere kollega til afdøde, som vi vidste havde opholdt sig i en seng på et plejehjem i årevis.

Vi sendte alle takkekort ud i løbet af de næste to dage, og netop da vi havde postet det sidste, fik vi meddelelse om, at den gamle kollega på plejehjemmet lige var død og skulle bisættes dagen efter. Vi skyndte os derfor at bestille en buket til hans kiste i vores lokale blomsterforretning, der lovede at få blomsterne bragt ud via Interflora.

Sådan kom det ikke til at gå. Dagen efter begravelsen blev vi ringet op af blomsterforretningen, der beklagede mange gange, men nogen havde åbenbart taget fejl af datoen, så blomsterne var kommet for sent af sted. Pinligt for forretningen og ærgerligt for os, men det er den slags, der sker. Vi fik det ordnet sådan, at der i stedet blev sendt blomster til de efterladte.

Som ekstra damage control sendte blomsterforretningen desuden en smuk buket til os. Timingen var perfekt, for om aftenen var vi inviteret ud til middag, og i den almindelige forvirring havde vi glemt alt om en gave til værtinden, så vi tog buketten med. Men da vi ankom, var der også blomster til os på grund det nylige dødsfald i familien. Vi havde med andre ord en ny buket med hjem igen, og da det var blevet temmelig sent, nåede buketten aldrig at blive pakket ud, inden vi kom i seng. Den røg direkte i en vase.

Næste dag skulle vi til frokost hos gode bekendte, og igen var der ingen af os, der havde været forudseende nok til at tænke på værtinden. Men heldigvis havde vi jo stadig en helt frisk, indpakket buket stående i vasen, så …

Om buketten blev dér, hvor vi afleverede den, eller om den fortsatte sin færd ud i verden, er et af de utallige spørgsmål, vi aldrig vil få svar på. På den anden side er det heller ikke noget påtrængende behov.

Endnu ingen kommentarer.

Skriv en kommentar: