Du danske sommer

af Uffe Jerner 13. juli 2015

For lidt siden tog jeg et billede, som skulle have ligget lige herover. Det viser vores terrasse set fra havedøren og det lille cafébord, der står derude med to dybe, hånddekorerede tallerkener på. Tallerkenerne er fyldt med nyplukkede danske jordbær, overhældt med fløde og drysset med vanilje og kakaonibs. I baggrunden ser man haven, der har de smukkeste grønne nuancer, solen kan fremtvinge på en dansk sommeraften i tæt samarbejde med de høje træer, der sørger for diverse skyggeeffekter. På billedet kan man også ane en stor keramikkrukke med en knaldrød fuchsia, der er på kanten til at være for meget, men lige nøjagtig går an, fordi den mangefarvede hortensiabusk bagved, og rododendronen lidt længere tilbage, der er afblomstret, men vældig, minder den om, at den ikke skal komme for godt i gang.

Lige om lidt sætter min yndlingshustru og jeg os på hver sin side af bordet for at nyde jordbærrene, som vi har gjort det hver dag i denne måned, men aldrig i så dekorativ en kulisse og aldrig så frydefuldt. Det kan man ikke se på billedet, og blandt andet derfor er billedet udeladt. Men også fordi mine fotografiske evner lader meget tilbage at ønske, når det gælder om at gengive solsortens aftensang.

Jeg må gøre mig mere umage næste gang.

Endnu ingen kommentarer.

Skriv en kommentar: