Et kort møde

af Uffe Jerner 30. december 2013

Baldersvej
Jeg sidder på et møntvaskeri et sted uden for byen og læser i en bog, mens jeg venter på en kogevask. Der er ikke andre end mig i vaskeriet, indtil der kommer en dreng på 10-11 år ind ad døren. Han går direkte hen og stiller sig op foran mig og spørger høfligt, om han må spørge om noget. Egentlig vil jeg helst bare læse videre i min bog, men jeg er også høflig og nikker.

– Ved du, hvor Baldersvej ligger?

Det gør jeg ikke, men jeg har et kort liggende ude i bilen. Jeg lægger bogen fra mig, og vi følges ud for at undersøge sagen.

– Jeg skal nemlig mødes med en, der bor dér. Vi skal i biografen, oplyser drengen.

Baldersvej viser sig at ligge mindst en halv times gang fra møntvaskeriet.

– Åh nej! udbryder han, da jeg viser ham vejen på kortet. Han kan på ingen måde nå det, inden filmen begynder.

Om lidt bliver det mørkt. Jeg kunne køre ham derhen på under ti minutter, men forkaster tanken i samme øjeblik som jeg får den. Små drenge skal ikke køre rundt i skumringen med fremmede mænd, de møder tilfældigt i afsidesliggende møntvaskerier. Og mænd skal holde sig langt væk fra mindreårige drenge, de ikke er fædre til. Sådan er det bare, det ved enhver. Man skulle fandme nødig mistænkes for noget. Børn skal også lære at disponere deres tid.

Så går jeg ind og samler mine ting sammen. Lidt senere sætter jeg drengen af på Baldersvej og kører tilbage til min kogevask.

Måske skulle man skære lidt ned på avislæsningen.

Der er 2 kommentarer:

  1. 30. december 2013Juliette skriver:

    God idé! Jeg har selv skåret generel nyhedslæsning ud af min hverdag og søger nu kun information hos nøje udvalgte kilder. En ekstra farlig ting ved moderne avis- og nyhedslæsning er onlinemediers kommentarfelter – dem skal man sky som pesten, hvis man ikke vil fordærves mentalt.

    Det glæder mig, at du hjalp drengen. Jeg nåede lige at blive helt nervøs …

  2. 30. december 2013Uffe Jerner skriver:

    Enig, Juliette. Jeg sætter stor pris på mit eget civiliserede kommentarfelt :-)

Skriv en kommentar: