Arkiverede indlæg marts, 2014

Tilbage til forside

Godt der stadig er mænd til

03/20/2014

hveps
Det kan ikke udskydes længere, selv om jeg har gjort mit bedste. Nok sætter jeg stor pris på haven, men jeg kommer aldrig til at blive begejstret for havearbejde, og nu er det flere måneder siden, det stormede sidst. De knækkede træer ligger stadig, hvor de lagde sig, og jo mere foråret trænger sig på, jo flere indirekte, uudtalte opfordringer fra mine nærmeste omgivelser fornemmer jeg. For det er mig, der ved, hvor motorsaven er, og det er mig, der er manden i huset. Der er ingen vej udenom.

Jeg henter saven i skuret, rigger den til og kontrollerer, om den kan starte. Det kan den. Så tager jeg de tykke, lune arbejdshandsker ned fra tørresnoren, klemmer dem fast under armen og sætter kurs mod de faldne træstammer med motorsaven i den ene hånd og hvad jeg ellers kan tænkes at få brug for i den anden. Jeg lægger motorsaven fra mig igen for at iføre mig arbejdshandskerne. Da højre hånd er vel inde i handsken, mærker jeg en skarp, ubestemmelig smerte, som om der ligger en torn inde i handsken, men smerten tager til og bliver hurtigt uudholdelig, og jeg flår handsken af igen. Det er ikke en torn. Det er en kæmpestor hveps, der sidder fast på fingeren og vrikker med bagdelen. Det gør helvedes ondt, og fingeren bliver tykkere og tykkere.

Nu har jeg den perfekte undskyldning for at udskyde projektet med opsavningen i hvert fald til i morgen. Men jeg gør det ikke. Jeg gennemfører, hvad jeg har sat mig for. Man er vel en mand.

9 kommentarer